Get Adobe Flash player
Bezoekers
Archief

Cuadrilla wint beroep tegen intrekking vergunning voor proefboringen schaliegas!

De schaliegasstrijd gaat door!

Cuadrilla, het bedrijf dat twee vergunningen had (Boxtel en Noord Oost Polder) om naar schaliegas te mogen proefboren heeft gewonnen in een rechtszaak tegen het niet verlengen van die vergunningen door Minister Henk Kamp.

De Rechtbank Rotterdam heeft het beroep van Cuadrilla tegen het niet verlengen van de opsporingsvergunning in Brabant gegrond verklaard. Kamp had niet mogen weigeren op grond van het feit dat de opsporing nog niet was begonnen. Dat was overmacht. De weigering is vernietigd: er moet een nieuw besluit komen. Uit de uitspraak blijkt dat er verder geen redenen is om te weigeren.

Zie https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument…

Kamp moet binnen 6 weken met een nieuw besluit komen.

En de uitspraak op het beroep van Milieudefensie: Milieudefensie is niet ontvankelijk verklaard omdat de huidige Mijnbouwwet geen milieubelangen zou beschermen. Een nogal sterke uitspraak.

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument…

En wat kunnen wij doen?
Help mee met het indienen van een zienswijze voor de Structuurvisie Ondergrond waar mijnbouw voorrang lijkt te krijgen op water. Binnenkort plaatsen wij een voorbeeld zienswijze.

“); $(w.document.body).html(html); w.document.getElementById(“linkToPrint”).href = “javascript:window.document.close(); window.focus(); window.print();”;…
UITSPRAKEN.RECHTSPRAAK.NL

 

Comments are closed.