Get Adobe Flash player
Bezoekers
Archief

2013-11-11 – ACTIE op het Plein bij de Energiedebat Tweede Kamer!!

Maandag 11 november debatteert de Tweede Kamer tijdens het wetgevingsoverleg “Energie” over schaliegas. Daarbij wordt onder andere gesproken over het intrekken van de opsporingsvergunningen van boorbedrijf Cuadrilla in Noord-Brabant en Flevoland.
De Partij voor de Dieren heeft hiertoe een motie ingediend.
In de huidige vergunningen van Cuadrilla is opgenomen dat binnen drie jaar een proefboring moet plaatsvinden. Dat is niet gebeurd, wat Minister Kamp de mogelijkheid biedt om de vergunningen in te trekken. Vooralsnog is de minister dat niet van plan, blijkt uit zijn reactie op Kamervragen en eerdere oproepen van de provincie Noord-Brabant en de gemeenten Boxtel en Noordoostpolder.
Bericht Milieudefensie:
Maandag aanstaande is het zover: de Tweede Kamer heeft dan een “Energiedebat”, en daarin zal het zeker ook over schaliegas gaan. Aanleiding voor ons om te laten zien dat het verzet springlevend is en nog steeds dagelijks groeit!
Ik wil dan ook iedereen het volgende vragen. Kun je mensen uit je omgeving vragen om mee te komen naar deze actie?
Hieronder de actie in het kort. Graag tot maandag in Den Haag, en mocht je vragen of opmerkingen hebben: laat me weten!
Groet,
Hester Schoute – Milieudefensie.
Wat: actie bij Energiedebat Tweede Kamer.  Wanneer: maandag 11 november, 15.45-17.30
Waar: Plein, Den Haag
Aanmelden: we willen graag weten hoeveel mensen we kunnen verwachten, geef je op bij hester.schoute@milieudefensie.nl of via 020 626 26 20
Boodschap:
 “Kamp, het verzet is groot en groeiende, we geven niet op” 
Beeld:
Spandoek met kaart van Nederland, met overzicht schaliegasvrije gemeenten en provincies (vanaf deze week 8!!). Eventueel verkleinde versies (poster / canvas) maken voor Kamerleden. Spandoek met logo’s MD, SSN. Eventueel picketline-borden met logo’s.

  • Schaliegasvrije gemeenten / provincies aanwezig (wethouders, andere officials), bieden schaliegasvrije streekproducten aan aan TK.
  • En natuurlijk zoveel mogelijk mensen.
  • Flyerende mensen.
Draaiboek in het kort:
15.45-16.00 briefing vrijwilligers
16.00-17.30 start actie.
Tweede Kamerleden hebben tot 17.30 de kans om langs te komen en onze verhalen te horen, en een lekker bakje puur schaliegasvrije Noordoostpolder-aardappelsoep te eten. Met onze verhalen bedoel ik korte toespraakjes van gemeenten, Stichting Schaliegasvrij Nederland, Milieudefensie. Omdat Tweede Kamerleden waarschijnlijk niet allemaal tegelijk zullen komen, is gekozen voor een tijdsduur van 1,5 uur, waarbij ze gespreid langs kunnen komen. NB: dat betekent waarschijnlijk dat men meerdere malen hetzelfde verhaal zal moeten doen, naar verschillende Kamerleden!
Daarnaast gaan er mensen flyeren.
17.30 debriefing
18.00-23.00 Energiedebat Tweede Kamer, waarvan schaliegas een onderdeel is.

Inwendige mens: 

We zorgen voor soep van schaliegasvrije aardappelen uit de Noordoostpolder. Voor Tweede-Kamerleden en activisten.
Groet, Hester Schoute – Milieudefensie.

Leave a Reply